De ce (încă) mai scriu de mână?

De-a lungul anilor, prezentând diverse oferte clienților, am fost întrebată frecvent de ce scriu de mână și nu fac documentele sau ofertele pe calculator?

De ce? Pentru că iubesc scrisul de mână, așa cum iubesc tot ce este creat cu mâna. În obiectele create manual, găsesc, de fiecare dată, „ceva-ul” personalizat, plus o bucățică de suflet, una de știință. Nu știu dacă am editat pe calculator zece documente, dacă am avut și opțiunea de scris manual.

Eu sunt atât de fericită cu tot ceea ce fac și simt, permanent, nevoia de a transmite acest sentiment! Îl (pe el, sentimentul) pun în sticle, în borcane, pe hârtie și îl trimit, cu generozitate, tuturor celor care sunt iubitori de bun și frumos.

De mai bine 6 ani, de când am înființat prima bucățică de plantație, m-am reinventat frecvent și am continuat, cu îndârjire, Visul: să aduc pe mesele celor ce încă mai știu să aprecieze (sau care vor să învețe s-o facă) doar produse „curate”, fără nimic ascuns pe etichetă, despre care să te întrebi (dacă te întrebi…): „ce-o fi asta?”.

Cât de greu este să faci astfel de produse? Pentru mine, nu e foarte greu, deși implică extrem de multă muncă. Am avut șansa de a crește cu o mamă care știa să conserve fructe și legume, fără a le chimiza. Apoi, în mediul on-line, am găsit diverse alte informații, pe care le-am sortat și le-am personalizat. Rezultatul: siropuri, dulcețuri, zacuști, gemuri, murături, toate „curate”, fără stabilizatori, potențiatori, coloranți.

Ce au toate rețetele mele în spate? Au sute de ore de studiu, zeci de ore de scris de mână, multiple încercări de producție, până la rezultatul actual. De ce sunt ele speciale și nu le pot da nimănui? Pentru că, deși am plecat de la anumite rețete, toate au suferit modificări multiple, din varii motive și pentru că eu îmi câștig existența vânzând produsele, nu fac blogg-ing culinar, ca să câștig din reclame. Nu este răutate, este doar protejarea dreptului de autor.

De ce (încă) mai fac manufactură, când există posibilitatea tehnică de a lucra doar mașinării în locul meu?! Pentru că îmi place ceea ce fac, pentru că îmi doresc ca pasiunea mea să fie resimțită în fiecare borcan sau sticlă desfăcută de client, pentru că îmi respect tradițiile și pe cei ce le apreciază!

Fără voi, toți cei care consumați produsele mele, ar apune, inevitabil, steaua tradițiilor, iar fără tradiții, ne pierdem identitatea. Cu respect și profundă recunoștință, Irina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0